girls together outrageously
GTO
home
agenda
muziek
biografie
galerij
guestbook
downloads
Girls Together Outrageously - Biografie

Nederland is alweer een nieuwe meidengroep rijker. Girls Together Outrageously. We houden het kort en bondig op GTO.

Toch zal de oplettende kijker bij het zien van fotomateriaal van GTO onmiddellijk zien dat de drie meiden geen onbekenden zijn. Inderdaad, het zijn de laatste drie musketiers van de succesvolle meidenact Close II You, vier jaar geleden ooit als vijftal gestart.

GTO bestaat uit de Limburgse zangeres Natascha Scheffers (31) en de uit Brabant afkomstige Nadja Nooijen (25) en Sascha Koninkx (24).

De triomfen en muzikale wapenfeiten die ze inmiddels op hun naam hebben geschreven, zijn talrijk. Zingen en dansen zit de dames in het bloed. Dat is dan ook de reden waarom het drietal heeft besloten met een totaal schone lei te beginnen. En daar hoort dan ook een nieuwe naam bij. "We zien dit dan ook niet als een comeback, maar als een geheel nieuwe start", aldus Natascha.

"We zijn op dit moment druk bezig met de voorbereidingen voor een geheel nieuwe bühneact, waarbij we vooral oude rock-nummers en nieuwe nummers ten gehore brengen, en niet te vergeten natuurlijk onze hit-single "Baby don't go" gaat Nadja verder. "En binnenkort zal onze nieuwe single "I'll be around" onder onze nieuwe artiestennaam GTO verschijnen", vult Sascha aan. Dit nummer is orgineel van Steve Vai de bekende Amerikaanse gitarist/componist/producer (die onder andere bekend is van zijn werk bij; Frank Zappa, David Lee Roth, Whitesnake). "We zijn dan ook zeer vereerd dat we in overleg met Steve Vai dit fantastische nummer gaan uitbrengen", verteld Natascha.

Natascha, Nadja en Sascha kunnen na al die jaren inmiddels bogen op een uiterst enerverende, succesvolle muzikale carrière. Met hun debuutsingle "Nice & Nasty" in het voorjaar van 1997 gaven zij direct hun visitekaartje af. De R&B-getinte opvolger "Baby Don't Go", release eind van datzelfde jaar, behaalde binnen de kortste keren een plaats in de Top 5 en werd bekroond met een gouden plaat. De zwoele video bleef wekenlang de meest gevraagde clip bij TMF.

"Somebody" (maart '98) bleef net voor de gouden grens steken, maar bleek wel de ideale track om een nog groter publiek voor Close II You te interesseren. Hun debuut-album "Closer", dat eind april 1998 werd gereleasd, kwam direct de Top 10 van alle Nederlandse albumlijsten binnen.

Dat resulteerde in optredens tijdens de TMF-Award, Pepsi Pop, 6 x met René Froger in Ahoy' en tournees door Frankrijk, Duitsland, België, Turkije, Griekenland, Spanje en Finland. Zelfs in Japan werd het album uitgebracht.

Dat het muzikale pad van Close II You niet geheel over rozen is gegaan, blijkt uit een aantal formatiewisselingen met als klap op de vuurpijl het verbreken van de samenwerking met hun producers.

Het drietal laat zich echter niet uit het veld slaan en gaat op de door hun zo succesvol ingeslagen weg voort. Met nieuwe nummers, een nieuwe producer en een nieuw managementteam. Kortom, GTO is er meer als klaar voor!